Hail, Spring! -Tavaszt kiáltok!


Although my windscreen was kinda covered in ice this morning, the car  had enough of winter and cold, she hailed spring and gave up heating. It isn’t a big deal anymore , ’cause it goes as high as 10-12 degrees at daytime, which in all fairness isn’t a lot less then an average  summer day in Ireland. The Spring is here with loads of warm sunshine, and ever longer days so are the most beautiful spring flowers, such as rannunculus, guelda rose, tulip, snowdrops, eucaris, lilac.  I have taken a picture one of my favorites, a beautiful ranunculus (one of more than 600 kind) to hail Spring too:-)

For those with critic photographer eyes: I did not want the middle of the flower to be sharp:-)

Magyar:

Habár reggelente még jeges a szélvédő, a kocsim ma reggel megelégelte a telet és a hideget, tavszt kiáltott és megszűnt fűteni:-) Nem nagy tragédia, mert napközben a hőmérséklet eléri a 10-12 fokot, ami minden őszinteséggel nem sokkal kevesebb mint egy átlagos nyári nap itt Írországban. Itt a tavasz, sok-sok meleg napsütéssel, egyre hosszabodó nappalokkal, csakúgy mint a legszebb tavaszi virágok. Hogy méltón köszöntsem én is a tavszt, lefotóztam az egyik kedvencemet, egy boglárkát. Egyet a töb mint 600 fajtából:-)

A kritikus fotós szemeknek: az élességet szándékosan nem a virág közepére helyeztem:-)

PS: a képet S. Bogi barátnőmnek ajánlom sok szeretettel!8 thoughts on “Hail, Spring! -Tavaszt kiáltok!

 1. Nagy tisztelőd vagyok (még ha eddig ezt nem is mondtam ki ilyen direkt módon), de ez a képed nem fogott meg igazán. Még akkor is, ha értem az élességgel kapcsolatos álláspontodat. Igaz, ebben az esetben nem osztom 🙂 Van ilyen. (Remélem nem bántottalak meg a véleményemmel – mert bántana.)

  A blogod viszont szép és letisztult lett ezzel a világos háttérrel. Tetszik.

  • Hoppsz, az első mondatoddal most nagyon zavarba hoztál! 🙂 Őszintén érdekelne, mit tettem én le ehez az asztalra…
   A véleményeddel nem bántottál meg, sőt! Ismerhetsz már annyira, hogy az őszinte vélemény mindennél fontosabb nekem! Nagyon köszönöm, és örülök, hogy tetszik az új külső. Sokat vaciláltam, hogy milyen legyen, amíg nem fizetek az oldalért addíg elég korlátoltak a lehetőségek…

   • Hát ez nem nehéz… a fotóiddal érdemelted ki az elismerésem. Szeretem a látásmódodat, a képeidet. Ennyi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s